Yasal Takip Sonrası Kredi Almak Mümkün mü? Borç Kapatma Kredisi Yöntemleri
Yasal takip sonrası kredi gerek bireysel ihtiyaç kredilerinde gerekse ev ya da taşıt kredilerinde ödemenin 90 gün süreyle gecikmesi sonucunda bankalar tarafından yasal takip başlatılmaktadır. Şuan ödenmeyen borçların gelecekteki kredi başvurusunda olumsuz etki edeceğini bilen kişiler ise “Yasal takip sonrası kredi çıkar mı?” endişesine kapılmakta.
Önemli Not:
Yasal Takibi Devam Eden Kişiler Kredi Alamazlar.
[iphorm id = “2” name = “hızlı kredi”]
Açılımı Kredi Kayıt Bürosu olan KKB Kurumu, kredi sahipler için bireysel sicil kayıtları tutmaktadır. Farklı bankalara olan borçların takibinde gerçekleşen aksamalar ya da gelir durumundaki değişiklikler sebebiyle kredi ödemesini gerçekleştiremeyen kişilerin ise kredi notları düşer ve sonunda kara liste olarak adlandırılan sisteme tabi olurlar. Kara listeye girdikten sonra ise kişinin 5 sene içinde herhangi bir krediye tekrar başvurması oldukça zordur.
Söz konusu 5 senelik sürecin ardından kredi sicili tamamen temize çıkmasa da kişilerin kredi ve kredi kartı borçlarını ödemeleri durumunda borç kapatma kredisi ya da anında kredi gibi başvurular olumlu olarak değerlendirilmektedir. Siz de bu duruma düşmemek için kredi sicilinizi nasıl temiz tutacağınızı ya da yasal takip sonrası kredi alabilmek için neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz.
Kara Listeye Girmemek İçin Neler Yapabilirim? Kredi Başvurusu İçin En Kolay Yol
Yasal takip sonrası kredi birçok kişi kredi notu ve kredi sicilinin aynı şeyler olduğunu düşünürler. Oysaki bu bir hatadır. Çünkü sicil terimi, kredi başvuruları da dahil olmak üzere bankalara yapılan tüm işlemleri silinmeyecek şekilde kapsayan bir kayıt sistemidir. Eğer kişinin herhangi bir kredi borcu bulunmuyor ise kredi sicili kendini her 5 yılda bir yeniler.
Kredi notu ise geçmişteki kredi ödemelerine bağlı olarak değişkenlik gösteren bir veridir. Borç ödemelerini gecikmeli de olsa gerçekleşen kişilerin kredi notları düşse de kara listeye girmezler. Fakat bu durum bir sonraki kredi başvurusu için olumsuz etki yaratabilir. Herhangi bir sebep ile geciken ödemeler ve kredi borçları, doğru adımlar ile düzeltilebilir. Yani, kişiler 90 günü aşmamak şartıyla ödeme sorunu yaşasa da bu noktada kara listeye girmekten kurtulabilirler. Kredi notunu yükseltmek ( https://www.uzmanlarkredi.com/kredi-notu/ ) için atılabilecek adımlar ve tüm borçları bir araya toplayan borç kapatma kredisi seçenekleri sicilinizin bozulmasını engelleyebilecek başlıca yöntemlerdir.
Yasal Takip Sonrası Kredi Almak İsteyenlere Tüyolar Uzmanlar Kredi Danışmanlık
Yasal takip sonrası kredi almak oldukça zor olduğu için sizlere verebileceğimiz ilk tavsiye bankaların sunduğu borç transfer kredisi seçenekleri sayesinde ödemelerinizde yapılandırma gerçekleştirmeniz ve kara listeye girmeden borçlarınızı düzenli olarak ödemeye devam etmenizdir.
Fakat herhangi bir sebeple kara listeye girdiyseniz ve bundan sonraki süreç için doğru adımlar atmak istiyorsanız öncelikle Kredi Kayıt Bürosu tarafından kayıt altında tutulan sicilinizin düzelmesi için birkaç sene beklemeniz gerekir. Bu süre içinde herhangi bir kredi başvurusu yapmanız ya da kredi kartı almanız pek mümkün değildir.
Yasal takip süresince ya da sonrasında kredi borcunu kapatan kişiler, yüksek bir gelire sahip olmaları durumunda söz konusu bankalardan “borcum yoktur” yazısı alıp maaşlarını ibraz ederek tekrar kredi başvurusunda bulunmayı deneyebilirler. Bu işlem için öncelikli olarak aktif kredi kartını kullandığınız ya da maaşınızı aldığınız bankaları denemeniz çok daha yararlı olacaktır.
Ayrıca yasal takip için gerekli sürenin sona ermesiyle birlikte ihtiyaç duyulan kredinin alınabilmesi için öncelikle kredi notunun yükseltilmesi gerekir. Çünkü kredi sicilinin bozulması doğrudan kredi notunun da düşmesine etki edecektir. Bunun için ise kredi kartı edinerek düzenli ödemelerde bulunmak iyi bir başlangıç olabilir.
Uzmanlar kredi borçsuz günler diler..