Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar İşte Fırsat !
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar yalnızca sağlık değil aynı zamanda maddi alanda da birçok sorunu beraberinde getiren 2022 senesinin sonuna doğru birçok banka tüketicileri rahatlatacak avantajlı kredi desteklerini duyurmakta. Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar yeni yıl kredisi ve 3 ay ertelemeli kredi olanaklarına ek olarak bu kez Türkiye’nin önde gelen bankalarından olan QNB Finansbank konut kredisi müjdesini verdi. Bu kredi ile birlikte ev almak isteyen fakat peşinatta sıkıntı yaşayan tüketicilere peşinatsız ev kredisi verilebileceği ve hatta kredi değerinin mülk fiyatının %100’üne kadar çıkabileceği belirtildi.
Yatırım Amaçlı Konut Kredisi
Yatırım amaçlı ya da ilk kez ev sahibi olmak isteyenler bu fırsatı heyecanla karşılarken gerekli bilgileri de araştırmakta. Banka tarafından yapılan tüm bilgilendirmeleri ve QNB Finansbank konut kredisi için merak edilenleri sizler için topladığımız bu yazımızda aklınızdaki tüm sorulara cevap bulmanız mümkün.
Peşinatsız Konut Kredisi Detayları
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileri?
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar yılın son aylarında duyurulan ve alışılmışın dışında olan bu kampanya sayesinde artık peşinat sahibi olmayan vatandaşlar da ev sahibi olabiliyor. Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar sene boyunca biriken borçları kapatmak için başvurulan ihtiyaç kredisi, borç transfer kredisi ya da farklı tüketici kredilerine ( https://www.uzmanlarkredi.com/bireysel-tuketici-kredisi-2020/ ) ek olarak maddi sıkıntıdaki vatandaşın yardımına yetişen Finansbank konut kredisinin detayları ise şu şekilde;
- QNB Finansbank tarafından düzenlenen söz konusu kampanyada kredi vadesinin maksimum 180 ay olacağı açıklandı.
- Yeterli gelir düzeyine ve kredi siciline sahip olunduğu takdirde banka tarafından uygun görülmesi durumunda nakit desteği, krediye sebep gösterilen mülkiyet değerinin %100’üne kadar sağlanabilecek.
- Ev almak için bu krediye başvuran tüketicilere %1,57, %1,58 ve %1,96 olmak üzere farklı sabit faiz seçenekleri sunulmakta. Bu seçenekler ise azalan taksitli konut kredisi, peşinatsız %100 konut kredisi, artan taksitli konut kredisi, standart konut kredisi, çiftçiye özel konut kredisi ve eşit anapara ödemeli konut kredisi olarak detaylandırılmakta.
Peşinatsız Konut Kredisinden Yararlanmak İçin Gerekli Koşullar
Peşinatsız Konut Kredisi QNB Finansbank tarafından sunulan konut kredisi ( https://www.uzmanlarkredi.com/konut-kredisi-cikar-mi/ ) için önemli detaylar ve gerekli koşullar şu şekildedir;
- Bu kredi yalnızca tapu belgesinde mesken olarak adlandırılan yerler için ve TL cinsinden kullanılabilmektedir. Bu yerler için uzman değerlendirmesi ise şart olarak belirtilmiştir.
- Finansbank konut kredisi başvurusunda sabit faize sahip kredilerin erken ödenmesi durumunda farklı tutarlarda masraflar tahsil edilebilir.
- Kredi başvurusunda istisnai durumlar dışında kefil şartı aranmamaktadır. Banka, teminat olarak satın alınacak evi ya da kişinin hâlihazırda sahip olduğu mülkiyeti kabul edebilir.
Eğer siz de peşinat ödemesi yapmadan bir ev sahibi olmak istiyorsanız Finansbank konut kredisi desteğini mutlaka ayrıntılı bir şekilde değerlendirmelisiniz.
Finans Banktan Konut Kredisi Detayları
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar bu krediye ulaşmak için yalnızca birkaç adım atmanız yeterli. Öncelikle kredi başvurusu için söz konusu konuta dair tapunun fotokopisini, güncel tarihli elektrik, su ya da doğalgaz faturasını, kimlik belgenizi ve maaş bordronuzu bankaya sunmanız yeterli olacaktır. Sonrasında ise banka kredi başvurusunu değerlendirir ve eğer olumlu yanıt verirse 3 iş günü süresince evin değerini belirlemek için bir eksper gönderir. Bu işlem sırasında kredi miktarı belirlenmektedir. Bu adımlardan sonra ise yetkili kişi ile bütçenize uygun olarak bir ödeme planı gerçekleştirir ve Finansbank konut kredisini almak için sözleşmeyi imzalarsınız. Son olarak tapu müdürlüklerinden alacağınız ipotek belgesi ile satış işlemini tamamlar ve yeni evinize kavuşmuş olursunuz.
Peşinatsız Konut Kredisi Alırken Nelere Dikkat Edilir?
Peşinatsız Konut Kredisi ev almak isteyen vatandaşların merak ettiği konulardan biri de konut kredisidir. Öncelikle her kredi gibi konut kredisi almak için de gelir belgesi ve en az 3 aydır sigortalı olarak çalışıyor olmak gerekmektedir. Ayrıca yine tabii ki kredi notunuz da yüksek olmalıdır. Kredi notu kredi alma ihtimalini düşürebileceği ve arttırabileceği gibi bir de alınacak kredinin faiz oranını da etkilemektedir. Bankaların yayınladığı düşük faiz oranları ne yazık ki kredi notu çok yüksek kişiler içindir.
Konut Kredisi Nasıl Alınır?
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar krediye kişinin uygunluğunu geçtikten sonra bir de ne kadar konut kredisi alınabileceği geliyor ki bu değişkenleri fazla olan bir adım. İstenen konut kredisi için bakılacak ilk 3 şey; evin ekspertiz değeri, hane geliri ve kişinin kredi notudur. Evin ekspertiz değeri önemlidir çünkü bu değerin %90’ı kadar kredi kullanılabilir, geri kalan kısmın peşinat olarak verilmesi gerekir. Hane geliri seçeneği diğer kredilerde olduğu gibi aylık taksitlerin hane gelirinin %50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenebiliyor olması gerekmektedir.
Konut Kredisi Ve Mortgage Farkları Nelerdir?
Peşinatsız Konut Kredisi mortgage sistemi kira öder gibi ev sahibi olmaktır. Yani tahmin edilebileceği üzere vadesi uzundur. Ancak konut kredisinde bu vade maksimum 120 ay yani 10 yıla tekamül etmektedir oysa ki mortgage 30 yıla kadar uzayabilmektedir. Yani konut kredisi ve mortgage arasındaki en önemli fark vadedir. Ayrıca mortgage sisteminde sabit faiz kullanılabildiği gibi değişken faiz özelliği de kullanılabiliyor ve faizler yükseldiğinde ise bu kişiyi etkilemiyor.
Konut Kredisi Ödendikten Sonra İpotek Ne Zaman Kalkar?
Peşinatsız Konut Kredisi bu konuda yapılan en yaygın yanlış borcun büyük bir kısmının ödenmesinden sonra ipoteğin kalkabileceğinin düşünülmesidir. Ancak ne yazık ki borç tamamen kapanmadıktan sonra ipoteğin kalkması mümkün değil. Konut kredisi borcu tamamen kapatıldıktan sonra ise bankaya yapılan başvuru sonrası ipotek fek yazısı yazılır ve banka bunu tapuya ulaştırır. Diğer adım ise ipotek harç bedelinin ödenmesidir. Yani ipotek fek yazısını almadan ipoteği kaldırmak ne yazık ki mümkün değil. Tüm işlemler hallolduktan sonra ipoteğin kaldırılması birkaç hafta sürebilmektedir. Tapuya götürülmesi gereken belgeler banka üzerinden yönlendirilir.
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar
Tapu Harç Bedeli Nedir?
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar tüm ödemeler bittikten sonra artık tapunun alım işlemlerine sıra geldiğinde ise tapuya müracaat edip tapu harç bedelinin ödenmesi gerekir. Tapu harç bedeli satışı gerçekleşen tüm gayrimenkuller için satış bedelinin %4’ü olarak hesaplanan hem alıcının hem satıcının %2-%2 olarak ödediği harç bedelidir. Ayrıca tapu harcına ek olarak 385 TL döner sermaye bedeli de alıcı tarafından ödenmesi gerekmektedir. Tapu harcı hesaplaması, tapuya beyan edilen alış/satış tutarı üzümden yapılır.
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar
Konut Kredisi Tapu Masraflarını Kim Öder ?
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankalar örneğin diyelim ki alınan gayrimenkul 100.000 TL tutarında ise (100.000*%2) 2.000 TL olmak üzere hem alıcı hem satıcı tarafından tapu harcı ödenmesi gerekir. Tapu harcı bedelinin düşük gösterilmesine ceza uygulanmaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konunun üstünde çok fazla durduğu için geçmişe yönelik cezalar dahi kesilebilir. Örneğin çekilen konut kredisi tutarıyla ödenen tapu harcı bedeli kıyaslandığında eğer bir usulsüzlük ortaya çıkarsa aradaki farkın yasal faizi ve hesaplanan harç tutarının %25’ine tekamül eden vergi cezası hem alıcıya hem satıcıya gönderilmektedir.
Peşinatsız Konut Kredisi Veren Bankaların Yanı Sıra
Miras yoluyla edinilen gayrimenkullerde herhangi bir tapu harç bedeli bulunmuyor sadece tapuya döner sermaye bedeli ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı ödenebilecek bankalar ise şunlardır;
- Ziraat Katılım Bankası
- Ziraat Bankası
- PTT
- HALK BANKASI
- VAKIF KATILIM BANKASI
- VAKIFLAR BANKASI
- EMLAK KATILIM BANKASI
Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.