Kredi Hesaplamanın Püf Noktaları 2021
2021 kredi başvurusunda kritik bir döneme denk geliyor. Küresel salgınla birlikte tüm dünyada boy gösteren ekonomik krizin de buna etkisi büyük. Bu nedenle siz de “Nasıl kredi alabilirim?” diye düşünenlerden olabilirsiniz. O halde yazımızda bahsettiğimiz kredi başvurusuna dair püf noktaları mutlaka değerlendirmelisiniz.
Kredi başvurusu yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Ev kredisi, taşıt kredisi ya da farklı ihtiyaç kredileri için başvuru kriterleri her bankaya göre değişiklik göstermektedir. Özellikle faiz oranları ve vade süreleri kredi ödemeleri için büyük bir önem taşımakta. Karar aşamasında tüm bu unsurları şu şekilde değerlendirebilirsiniz;
- Size uygun kredi türüne karar verin; Başvurular genellikle ev kredisi, ihtiyaç kredisi ya da taşıt kredisi olarak ayrılır. Fakat ihtiyaç kredisi de kendi içinde birçok seçenek barındırmakta. Eğitim kredisi, tatil kredisi, alışveriş kredisi gibi. Bu türlerin hangisi sizin ihtiyacınızı karşılıyor? Öncelikle buna karar vermelisiniz.
- Vade sürelerini araştırın; Kredi başvurusunda bulunacağınız türü seçtikten sonra araştırmaya başlamalısınız. Bu aşamaya vade süresinden başlamak oldukça mantıklıdır. Çünkü vade süreleri faiz oranlarını da beraberinde getirir. Yani, uzun vadeli kredilere düşük, kısa vadelilere yüksek faiz uygulanır. Özellikle ev kredisi için bu belirleyici bir unsurdur.
- Tüm maliyetleri hesaba katın; Siz yalnızca anapara artı faizi ödeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Ne yazık ki yanılıyorsunuz. Çünkü bunlar dışında farklı masraflar da krediye dahil ediliyor. Bu nedenle dosya masrafı ve sigorta gibi ögeleri de hesaba katmakta fayda var. Siz de yıllık maliyeti çıkararak toplam ödeme miktarına ulaşabilirsiniz.
- Faiz oranlarını karşılaştırın; Bankaların faiz oranları her krediye göre değişmektedir. Bu yüzden ev kredisi aldığınız banka ihtiyaç kredisinde en iyisi olmayabilir. Siz de uzun bir araştırma ile faiz oranlarını karşılaştırabilirsiniz.
Başvuru öncesi neden kredi hesaplaması yapılmalı?
Siz de kredi almak istediğinizde ilk iş bankaya başvuranlardan mısınız? Aslında bu çok yanlış bir yöntem! Çünkü elbette her banka müşteri çekmek için kendisinin en iyi olduğunu iddia etmekte. Fakat bütçenizi ve geri ödeme koşullarınızı en iyi bilen kişi sizsiniz.
Kredi hesaplamanın püf noktaları, kredi başvurusu öncesinde hesaplama işlemi gerçekleştirmek riskleri azaltmaktadır. “Ayağını yorganına göre uzat.” Atasözü aslında bu duruma oldukça uygun. Çünkü kredi başvurusunda için bulunduğunuz koşullara uygun davranmalısınız.
Hemen hemen tüm ihtiyaç kredilerinde önceden araştırma yapmak büyük artılar oluşturur. Ev kredisi veya taşıt kredisi gibi uzun vadeli krediler de buna dahildir. Kendinize yeterli zamanı tanıdığınızda internet üzerinden hızlıca kredi detaylarına ulaşabilirsiniz. Faiz ve vade oranlarını dikkate alarak aylık ödemeleri hesaplayabilirsiniz. Böylece uzun vadede “Kredimi ödeyemiyorum ne yapmalıyım?” sorunu ile karşı karşıya kalmazsınız.
Hangi kredi türlerinde hesaplama mümkün?
İhtiyacınız her ne olursa olsun, kredi çekmek sizi belli bir faizle birlikte bankalara borçlandırır. Bu borcu ödememeniz ise yasal takip gibi kredi notunu etkileyen işlemlere yol açabilir. Bu yüzden her kredi türü için acele etmemek en iyisidir.
Fakat bizler de biliyoruz ki acil kredi ya da hızlı kredi ihtiyaçları bazen araştırma yapmaya izin vermeyebiliyor. Fakat zaten bu kredi meblağları da yüksek olmadığı için daha az risk taşımakta.
“Hangi krediler için araştırma yapmalıyım?” diye düşünüyorsanız cevap çok basit. Bütçenize etki edecek her ödeme için bu işlemi yapmalısınız. Aslında uzun vadeli ve yüksek ödemeli tüm krediler bu aşamaya dahildir. Tek tek açıklamak gerekirse;
- Taşıt kredisi
- Ev kredisi
- İpotekli krediler
- İhtiyaç kredisi (eğitim, tatil, sağlık vs.)
- Esnaf kredisi
- Kobi kredisi
KREDİ DANIŞMANLIK BAŞVURUSU
[iphorm id = “2” isim = “hızlı kredi”]