Kredi Dosya Masrafı Nasıl Geri Alınır? Bu yazımızda kredi kullanmış ve kredi kullanımı sırasında alınmış olan dosya masrafını nasıl geri alabileceğinizi anlatacağız. Malumunuz kredi kullanırken bankalar dosya masrafı adı altında belli ücretleri müşterilerine yansıtmakta. Yargıtay 3 Ekim 2014 tarihinden itibaren kullanılan ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi için çekilen tutar üzerinden 5/1000 oranında dosya masrafı kesintisini yasal olarak kabul etmiştir. Bu nedenle kredi çekmiş olduğunuz tarih bu durumda çok önemlidir.
Dosya Masrafı Geri Almak İçin Yapılması Gerekenler
Kredi Dosya Masrafı İlk olarak kredi kullandığınız bankadan tarafınıza verilen makbuz, dekont, ödeme planı, yapılandırma geçmişi gibi tüm belgelerinizin asıllarını bir araya getirin. İnternet bankacılığı ile kredi kullanımı yaptıysanız kredi kullandığınız bankanın web sitesine girerek yaptığınız işlem ve ödemelerin çıktısını bilgisayarınıza indirerek çıktısını alınız. Bu belgeler içinde adı İpotek fek ücreti, Kiralık kasa ziyaret ücreti, Bozuk para tümleme ücreti, Borcu yoktur yazısı ücreti, Dekont yazdırma ücreti, Hesap bakım ücreti, Hesap özeti gönderim ücreti, SMS gönderim ücreti, Hesap işlemsiz’lik ücreti, Hesap cüzdanı yazdırma ücreti, Banka kartı ücreti, Hesap açma-kapama ücreti, Dosya masrafı, Kredi istihbarat ücreti, Kredi işlem fişi ücreti, Ödeme planı değiştirme ücreti, Değişken taksitli ödeme planı ücreti, Sanal kredi kartı ücreti, Kendi hesabına para yatırma ücreti, Reddedilen kredi ücreti, Kredili mevduat hesabı kullanım ve tahsis ücreti, Taksitli nakit avans komisyonu, Hareketsiz kredi kartı yıllık üyelik ücreti, Hareketsiz hesaba ilişkin hesap işletim ücreti, Belge taleplerinde ilk yıl için belge ücreti, dosya masrafı geçen kesintiler olup olmadığını kontrol ediniz. Varsa bu kesintiler dosya masrafı kesintilerdir ve bu ücretleri bankadan geri alabilirsiniz.
Dosya Masrafı İadesi İçin Başvuru Nereye Yapılır?
Kredi Dosya Masrafı İndirerek yazdırdığımız yada kullanırken verilen dekont, makbuz, döküm, kredi sözleşmesi gibi tüm belgelerle tüketici sorunları hakem heyetine başvuru yapmalısınız. Tüketici hakem heyetleri ilçeler de Kaymakamlık içerisinde illerde ise valilik binalarında yer almakta. Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuru için hiçbir ücret talep edilmemektedir. Yani Kredi Masrafını Geri Almak için tüketici sorunları hakem heyetine başvuru yaparken hiçbir ücret ödemeniz gerekmemektedir.
Kredi masrafını geri almak için başvuru yaptıktan sonra ki süreç maalesef biraz yavaş ilerlemektedir. Üç ay ile iki yıl arasında bekleyen müşterilerimiz olmuştur. Ancak her zaman kredi kullanan kişi devletin yasal olarak imkan verdiği miktarda ki masrafları geri almıştır.
Aklınıza takılan tüm soruları yorum olarak gönderebilirsiniz. Kredi danışmanlık uzmanlarımız yorumlara cevap vermekten mutluluk duyacaktır. Kredi Dosya Masrafı
Bireysel ihtiyaç kredisiyle ilgili yazımızı okumak için tıklayın.
Borç kapatma kredisiyle ilgili yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.
Kredi başvurusu yapmak için tıklayın.
Ben dosya masrafı ücretlerini 6 ay sonra alabildim. Dosya masrafı iadesi için sabırlı olmakta fayda var.
Banka ya gidipte zaman kaybetmektense avukata vermek daha kolay kredi çekerken dünyaları almış adamlar benden dosya masrafı diye çok açıklayıcı yazmışsınız bir çok kişi bilmeden dosya masrafı kalktı sanıp arkasını aramıyor.
Abi dosya masrafı için aldıkları hizmet bedellerine baksana bari ikram ettikleri çayı da ekleselermiş. Banka dediğin yasal tefeci sonuçta elimiz mahkum kalıyor.