Skip to content Skip to footer

İhtiyaç Kredisi Uzmanlar

İhtiyaç Kredisi Uzmanlar 2020 günümüz de en çok duyduğumuz kelimelerden biri ancak çoğu kişi ihtiyaç kredisinin içeriğini ve kullanım şeklini doğru olarak bilmemekte. Televizyonda, radyoda, gazete, İnternet gibi bir çok basın yayın organında karşımıza çıkan bu iki kelime acil nakit ihtiyaçlarımız da aklımıza gelmekte.

İhtiyaç kredisi yada diğer bir tabiri ile Bireysel kredi, kişilerin ihtiyaç duyduğu nakit ihtiyacının hızlı, güvenli ve hesaplı bir şekilde karşılanması için bankaların veya finans kuruluşlarının sunduğu kısa vadeli, hesaplı bir borçlanma yöntemidir. Kısa vade/zaman süresi bankalar arası farklılık göstermesi muhtemeldir ama bu süre genellikle 60 ayı geçmemesi gerekmektedir. İhtiyaç Kredileri ticari amaç için çekilmez ve buda tavsiye edilen bir yöntem değildir.

En Uygun Kredi

İhtiyaç Kredisi Kullanım Alanları

İhtiyaç kredisi kullanım alanlarına göre farklı paket seçenekleri ile kredi kullanmak isteyen kişilerin kullanım alanları doğrultusunda farklı faiz oranları ile sunulmaktadır. Tatil Kredisi, Evlilik Kredisi, Bayram Kredisi, Eğitim Kredisi, Sağlık Kredisi, Beyaz Eşya Kredisi, Eşya Alım Kredisi, Borç Kapatma Kredisi gibi paketler halinde kişilere ihtiyaçları doğrultusunda vade ve faiz oranları farklı olacak şekilde sunulmaktadır. İhtiyaç kredisi kullanmadan önce dikkat edilmesi gereken husus kullanım alanına göre düşük faizli geri ödemesi kolay kredi seçimi yapmak önem arz etmektedir acil para lazım düşüncesi ile yüksek geri ödemelerden kaçınılmalıdır. İş yerinizi büyütmek yada iş yerinize yatırım yapmak için bayram kredisi yada eğitim kredisi çekmek geri ödeme ve yapılandırma süreçlerinde olumsuz durumlara sebebiyet verebilir.

Borç Kapatma Kredisi

İhtiyaç Kredisi Çekmek İçin Başvuru Şartları Nelerdir?

İhtiyaç kredisi çekmek istediğinizde bankaların en çok dikkat ettiği hususlardan bir tanesi gerçek kişinin aylık maddi gelir durumudur. Bu maddi gelir durumu bankalar tarafından başvuru şartlarının başında gelir. Bu durumun olumsuz olması başvuruyu geçersiz kılabilir. Diğer önemli noktalardan bir tanesi ise bankalarla çalışma sıklığınız ve bankalarda bulunan kredi geçmişinizin durumu ve bu durumunuzun temiz olması. Kredi başvuru şartları her banka için farklılık göstermektedir. Ancak her bankanın ilk etapta baktığı temel kriter sigorta durumunuz, aylık net kazancınız, kredi notunuz olmaktadır. İhtiyaç kredisi kullanmadan önce aklınızda sorular var ise bana kredi neden çıkmıyor adlı yazımızı okuyup fikir edine bilirsiniz.

İhtiyaç Kredisinde Dikkat edilmesi gerekenler

Önemli olan acil para ararken kredi faiz oranları ve bankaların size sunduğu özel avantajlar ve kampanyalar tabii ki burada yayınlamadığımız bir çok banka mevcut ve sizin için özel faiz oranları olabilir, yapılması gereken en uygun faiz ve vade oranını sizin için sunan bankayı bulmak, gerekirse faiz oranı teklifi almak. Ayrıca bazı bankaların dosya masrafı, işlem ücreti, hayat sigortası mecburiyeti gibi farklı ücretler almaktadır.

İhtiyaç Kredisi

Bireysel ihtiyaç kredisinde dikkat edilmesi gerekenler

  1. İnternetten araştırma yaparak en uygun kriterleri faiz ve vade oranlarını internetten araştırın.
  2. Banka önceliği olarak maaş aldığınız yada birikim yaptığınız bankayı veya daha önceden kredi kartınız olan bankaya öncelik verin.
  3. Müşteri hizmetleri ve bankanın müşterilerine olan ilgilisi ve alakası düzgün olan bankalar ile çalışın.
  4. Krediyi erken ödeme durumunun araştırılması size çektiğiniz ihtiyaç kredisini erken kapatma gibi durumlarda faizin alınmamasını sağlayacaktır. Yapılandırmaya gidebileceğiniz bankalara öncelik verin.
  5. Gecikme faizi engeline takılmayın. Krediyi kullandınız acil nakit ihtiyacınızı giderdiniz her şey güzel fakat bir gün ödeme yapamayacak duruma gelebilirsiniz bu durumda olacaklardan önceden haberdar olmalısınız.

Başvuru esnasında ne kadar kredi çekmek istediğinizi ve bunu nasıl geri ödeyeceğinizi önceden tamamen planlamanız gereklidir. Ödeyemeyeceğiniz krediyi çekerseniz yapılandırmak zorunda kalabilir daha sonra tekrar ödeyemeyeceğiniz borçların altında kalabilirsiniz. 

Yorum Yap

0.0/5