Skip to content Skip to footer

Ev Kredisi Çıkar Mı Kredi Başvurusu

ihtiyaç kredisi

Ev Kredisi Çıkar Mı ? Kredi Başvurusu Yapanlar Kazanıyor. Kredi Danışmanlık Hizmetlerimiz İçin Uzmanlarımızdan Yardım Alın. Konut Kredisi Ve Borç Kapatma Kredisi Ve Detaylarını Öğrenin.

[iphorm id = “2” name = “hızlı kredi”]

Ev Kredisi Çıkar birçok kişi kendi evine sahip olmak için yıllarca çalışsa da yeterli miktardaki parayı bir araya getiremez. Daha fazla kira vermemek isteyen bu kişiler için ise bankalar ev kredisi imkânı sunmakta. İhtiyaç kredisi ya da hızlı kredi seçeneklerinde olduğu gibi ev kredisinde de gerekli meblağ önceden alınır ve belli bir faizle birlikte bankaya geri ödenir. Bu durumda aslında yine kira gibi aylık bir ödemeniz olur fakat bu parayı kendi evinize yatırmış olursunuz. Eğer siz de en az faizle kredi veren bankaları araştırıyor ve bir yandan da bana ev kredisi çıkar mı konusunu düşünüyorsanız, bu soruya cevap olacak tüm bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Ev Kredisi İçin Bankaların Göz Önünde Bulundurduğu Unsurlar Neler? Kredi Başvurusu Nedir?

Ev Kredisi Çıkar anında kredi ya da bireysel tüketici kredisi gibi kredi türlerine oranla konut kredisi değerlendirmeleri her zaman çok daha detaylı şekilde yapılır. Bankaların kredi başvurusunu gerçekleştiren kişi kadar satın alınmak istenen evi de değerlendirdikleri bu süreçte göz önünde bulundurdukları temel unsurlar detaylıca araştırılır. Prosedürün olumlu ya da olumsuz sonuçlanmasına sebep olan bu ana kriterler ise şu şekilde;

Başvuru sahibinin kredi sicili ve kredi notu; kredi başvurusunda bulunan kişinin kredi notu ve sicili temel yapıtaşını oluşturur. Kredi notu eğer banka kriterlerine uymuyor ise sürecin olumlu sonuçlanması oldukça zordur. Böyle bir durumda notun yükseltilmesi için farklı metotlar ile çalışılmalıdır. Borç kapatma kredisi ya da farklı kredilere ait geçmiş borçların olmaması da konut kredisi başvurusunda önemli bir faktördür.

Başvuru formuna eklenen kişisel bilgiler; bankaların kredi başvurusu için gerekli gördükleri formlarda temel bilgiler sorulmakta. Gelir miktarı, geri ödeme koşulları, elinizde bulunan peşinat ya da sahip olunan mal ve mülkler bankaların detaylıca araştırdıkları ve değerlendirme sürecinde dikkate aldıkları maddeler arasında yer almakta.

Satın alınmak istenen konutun durumu ve kredi miktarı; Ev kredisine başvurduğunuzda satın almak istediğiniz gayrimenkule ait bilgileri de bankaya sunmanız gerekir. Evin yeri, değeri ve büyüklüğü incelenen temel detayların başında geliyor. Buna bağlı olarak ne kadar yüksek bir krediye başvurduğunuz da prosedürün süresine yansıyabilir. Eğer kredi meblağı yüksek ise kurumlar bunu riskli olarak görerek daha derin bir değerlendirme gerçekleştirebilirler.

Ev Kredisi İçin Hangi Konutlar Uygun Görülmekte?

Ev kredisi çıkar mı? sorusu her ne kadar kişisel bir endişe gibi gözükse de aslında satın alınmak istenen evin durumu ile çok daha bağlantılıdır. Çünkü konut kredisinin olumlu sonuçlanması için tüm bankalar evin yaşı, iskân, kat mülkiyeti ve inşaat durumu gibi faktörleri göz önünde bulundurmakta.

Daha detaylı açıklamak gerekirse örneğin ev kredisi başvurusu yaptığınız konut henüz inşaat halinde ise bankalar bu binaya ait kat irtifakı ve mülkiyet tapusu talep etmekte. Ayrıca inşaatın en az %80 düzeyinde tamamlanmış olması da kredi için genel kriterler arasında. Fakat büyük bankalar zaman zaman emlak projeleri ile yaptıkları anlaşmalar sonucunda henüz başlamamış projeler için de konut kredisi verebilmekte. Kredi değerlendirmesindeki en önemli bir başka unsur ise almak istediğiniz evin bina yaşı. Bu noktada genellikle yeni yapılan binalara daha kolay kredi çıksa da bazen eski ama iyi durumdaki binalar da bankalar açısından bir risk olarak görülmeyebiliyor.

Yukarıda bankaların gerek başvuru sahibi gerekse konut kredisi için gösterilen mülkiyete ait değerlendirdiği bilgileri sıraladık. Eğer siz de konut kredisi başvurusunu bu temel unsurları dikkate alarak gerçekleştirirseniz ev kredisi çıkar mı? endişesine kapılmanıza gerek kalmaz.

Uzmanlar Kredi borçsuz günler diler..

Konut Kredisi Son Dakika Haberi 26 Kasım Konut Kredisi Faiz Bilgileri

Yorum Yap

0.0/5