Eğitim Kredisi Almak İsteyenlere Tavsiyeler
Eğitim Kredisi Nasıl Alınır? Eğitim kredileri, öğrenim hayatına devam eden gençlerin maddi ihtiyaçlarının karşılanması ve onlara destek olan aile bireyleri ya da eğitim masraflarını üstlenen kişilerin bu dönemi çok daha kolay atlatabilmesi için verilen bir kredi türüdür. Bazı bankaların farklı üniversite ya da okul kurumları ile anlaşması halinde faiz oranları çok daha düşük olan bu kredi türü, ihtiyaç kredisi kapsamında değerlendirilmektedir. Özel anlaşma kapsamına girmeyen eğitim kredisi başvuruları ise eşya kredisi, tatil kredisi ya da farklı tüketici kredilerinde olduğu gibi genel faiz oranlarına tabi tutulmaktadır.
Eğer siz de, size ya da bir yakınınıza ait eğitim döneminin ekonomik durumunuzu zora sokabileceğini düşünüyor ve bu süreçte kredi desteği almanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsanız, uzun vadeli ve yüksek limitli eğitim kredisinden faydalanabilir, bu krediye dair tüm detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
Hangi bankalar öğrenci kredisi veriyor?
Eğitim Kredisi Nasıl Alınır?
Kredi Danışmanlık Başvurusu
[iphorm id=”2″ name=”hızlı kredi”]
Eğitim Kredisi Nasıl Alınır? Eğitim giderlerini karşılamak amaçlı yapılan ihtiyaç kredisi başvurusu, genellikle ihtiyaç duyulan nakit tutarı, kredi vadesi ve bankanın belirlemiş olduğu faiz oranı doğrultusunda hesaplanır. Eğitim kredisi, tıpkı borç kapatma kredisi ya da acil kredilerde olduğu gibi kredi başvurusunda bulunan kişinin aylık gelirinin maksimum %50’i oranında temin edilebilir. Bu durumda eğer öğrenci ya da aile fertlerinin biri aylık olarak 5 bin TL ücret kazanıyor ise kredinin taksit tutarı 2.500 TL’yi geçmemelidir. Elbette bu hususta başvuru sahibinin kredi notu ve mevcut borçları da göz önünde bulundurulacaktır.
Eğitim Kredisi Nasıl Alınır? Eğitim kredisi desteği sunan bankalar arasında ise Şekerbank, İş Bankası, ING Bank, Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, TEB ve Türkiye’nin önde gelen birçok kurumu vardır. Bu kurumlarım öğrenci kredisine yönelik hazırladıkları kampanyalı krediler ise şu şekilde;
- Albaraka Türk Eğitim Finansmanı; 100 bin TL kredi limiti
- Garanti BBVA Eğitim Kredisi; 100 bin TL kredi limiti
- Ziraat Bankası Eğitim Kredisi; 100 bin TL kredi limiti
- Halkbank Eğitim Kredisi; 100 bin TL kredi limiti
- Halkbank Eğitim Kredisi; 60 bin TL kredi limiti
- İş Bankası Eğitim Kredisi; 50 bin TL kredi limiti
- ING Eğitim Kredisi; 50 bin TL kredi limiti
- QNB Finansbank Eğitim Kredisi; 50 bin TL kredi limiti
- Vakıfbank Eğitim Kredisi; 40 bin TL kredi limiti
Eğitime özel kredi başvurusu nasıl yapılır?
Eğitim Kredisi Nasıl Alınır? Gelişen teknoloji sayesinde ev kredisi, taşıt kredisi ve tüketici kredilerine ek olarak eğitim kredisi başvurusu da artık bankaların online hizmetleri aracılığı ile gerçekleştirilebilmekte. Fakat online kredi başvurusunda bulunmak istemeyenler için bu işlemi şubelerden gerçekleştirmek de mümkün. Eğitim odaklı kredi başvurusu yapabilmek için eğitim kolej, pilotluk okulu, aşçılık okulu ve vakıf üniversitelerinde görülmesi gerekmektedir. Ailenizin aylık bütçesini hesapladıktan sonra; sorunsuz ödenebilecek taksit tutarı, faiz oranı ve vade süresine karar verdiyseniz bankaların şu şartlarını yerine getirmelisiniz;
- Başvuru sahibinin reşit olması
- Kredi ödemelerinin düzenli bir şekilde yapılacağını gösteren gelir belgesinin ibrazı
- SGK giriş kaydının beyan edilmesi
- Eğer ipotekli kredi çekilecekse eş tarafından imzalanan yazılı belgenin kuruma sunulması
- Söz konusu eğitim kurumundan alınan öğrenim durumunu ve ücretini gösteren belge
Uzmanlar kredi borçsuz günler diler.