Skip to content Skip to footer

2020 Küçük Esnafa İhtiyaç Kredisi

Esnafa İhtiyaç Kredisi Ekonomiyi canlandıran değerlerimizin başında elbette küçük esnaf vardır. Geçmişten günümüze kadar her ihtiyacımızı karşılayabildiğimiz küçük esnaflara, gelişen teknoloji ve marketleşmeler oldukça zararlı olmuştur. Her ne kadar hala küçük esnaftan alışverişler yapılsa da bu durum yüzünden zor zamanlar yaşanabiliyor.
Zor zamanların kurtarıcısı da bankalar olmuştur. Bankaların küçük esnafın ihtiyaçlarını karşılaması için hazırladıkları krediler ile esnaflar büyük bir kolaylık yaşamaktadır.

Esnafın Kredi Alma Şartları Nelerdir?

Esnafa Kredi Kendine ait bir işletme açmak isteyen, girişimci olan kişiler küçük esnaf kredisi kullanabilir. Zaten bir küçük esnaf ise de bu ihtiyaç kredisinden faydalanıp ihtiyaçlarını karşılayabilir. İşletmesini büyütmek isteyen küçük esnafların kullanabileceği krediler de bulunmaktadır. Peki bu ihtiyaç kredisi nasıl alınır ve neler gerekir?
Küçük esnaflar için hazırlanmış bir ihtiyaç kredisi çekecekseniz ilk adımınız ihtiyaçlarınızı belirlemek olmalıdır. Bu ihtiyaçlara göre bir bütçe ayarlamalı ve ona göre kredi çekmelisiniz. Aksi bir durumda fazla bir kredi çekerseniz ödeyeceğiniz para artacak ve bu sizin zararınıza olacaktır. Az miktarda bir kredi çekmeniz de ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yetmeyecektir. Bu nedenle kredi çekmeden önce ihtiyaçlarınızı ve giderlerinizi belirlemek sizin için daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Küçük Esnaf İhtiyaç Kredisi

Esnafa İhtiyaç Kredisi Çekeceğiniz kredinin bütçenize uygun vadede ve faiz oranıyla olması da oldukça önemlidir. Vadenin uzun olması aylık taksitleri düşüreceği gibi borcun daha da uzun sürmesi ve faizin işleyerek artması anlamına gelmektedir. Kısa olması da her ne kadar borcu kısa tutarsa tutsun aylık taksitlerin artması ve ödeme zorluğu yaşamanız anlamına gelir. Bu nedenle faiz oranı düşük, vadesi de ödeyebileceğiniz kadar kısa olmalıdır.
Uygulanması gereken adımları bildiğiniz sürece küçük esnaf kredisi almak aslında çok kolay. Bu adımları öğrenerek doğru bir şekilde kredi çekmek ve kredinizi kolayca ödemek isterseniz de yazımızın kalanını okumanızı tavsiye ederiz.

Küçük Esnafa Özel İhtiyaç Kredisi Şartları Nelerdir?

İhtiyaç kredilerinin her çeşidinde kullanım şartları vardır. Bunların başında 18 yaşını doldurmuş olmak ve gelir sahibi olmak gelir. Eğer bir esnaf iseniz bu şartlara zaten sahip olduğunuz düşünülecektir. Bu nedenle diğer şartlara göz atalım.
Küçük esnafa özel ihtiyaç kredisinin kullanımında kredi notunuz oldukça önemlidir. Kredi notu, daha önceki ödemeleriniz, kredi kullanımlarınız gibi bankalarla olan ilişkilerinizi değerlendiren bir puanlama sistemidir.

Kredi Notu Önemi

Kredi notunuzun olmaması zannettiğiniz gibi olumlu bir şey değildir. Daha önce bir bankayla çalışmamış iseniz bu sizi belirsiz bir kategoriye sokacaktır. Kredi notunuzun düşük ya da yüksek olması çekeceğiniz krediyi büyük ölçüde etkileyecektir. Bankalarla daha önceki çalışmalarınızda ödemelerinizi geç yapmışsanız ya da hiç yapmamışsanız, borcunuzu ödememişseniz de kredi notunuzun düşmesinin ardından hakkınızda yasal takip sürecinin başlamasına neden olacaktır. Yasal takip sürecinde bankalarla çalışmak gibi bir durum imkansız hale gelecektir.2020 Küçük Esnafa Kredi

Esnaf Kredilerinde Kredi Notu

Esnaf kredilerinde kredi notu kadar önemli olan bir diğer şart ise findeks çek raporudur. Findeks çek raporu, aynı kredi notunuz gibi çek ödemelerinizin durumu hakkında bilgi vermektedir. Bu nedenle esnaf kredileri için etkili bir şarttır.

Küçük Esnafa Kredi Verilirken İstenilen Belgeler Nelerdir?

Esnafa Kredi Küçük esnaf olup bir ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmuşsanız sizden bazı belgeler talep edilecektir. Bu belgelerin neler olduğu ve neden istenildiğini de sizler için açıkladık.

İşletme sahibi ya da ortaklarının nüfus cüzdanları: Her kredi için istenen bir belge olan nüfus cüzdanı fotokopisi ile krediye ait dosyada kaydınız açılır. Eğer daha önce çalıştığınız bir bankadan kredi çekiyorsanız kaydınız sistemde bulunacağı için sizden bu belge talep edilmeyebilir.

İhtiyaç Kredisi Diğer Evraklar

İmza sirküleri: Oluşabilecek dolandırıcılık ve sahtecilikleri önlemek amacıyla işletme sahibi ya da sahiplerinin imza sirkülerine ihtiyaç vardır.
Oda kayıt belgesi: Bir esnaf odasında kaydınız bulunup bulunmadığını gösterir ve bu oda içerisinde bir krediniz bulunup bulunmadığının kontrolü sağlanabilir.

Ticaret sicil gazetesi
Vergi Levhası: Şirket olarak geliriniz vergi levhanızda kar olarak görünmektedir. Bankaların kredi verme şartlarından birisi de para kazanıyor olmanızdır. Bu kazancınızın göründüğü vergi levhası da bu nedenle bankaya verilecek belgeler arasındadır.

Bilanço ve gelir tablosu: Şirketin gelirinin düzenli olup olmadığı bu belge ile kontrol edilmektedir.
Şirket sahibi ya da şirket ortaklarına ait mal varlığı dökümü: Kredi çekerken ipotek olarak gösterebileceğiniz bir mal varlığınızın olması, çekebileceğiniz kredi miktarını artıracak ve tüm ihtiyaçlarınızın giderilmesinde büyük kolaylık sağlayacaktır.

Küçük Esnafa Özel İhtiyaç Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Esnafa İhtiyaç Kredisi Kredi başvurusunda bulunmanın pek çok yolu vardır. Bu yollardan size en uygun olanı seçip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Kredi başvurusunda bulunduktan sonra ve onaylanmasının ardından yukarıda bahsettiğimiz belgeleri banka şubelerine teslim etmeniz gerekecektir. İşte kredi başvurusunda bulunmanın yolları:

SMS İle Kredi Başvurusu

Esnafa İhtiyaç Kredisi Reklamlarda sıkça karşılaşılan bir kredi başvurusu yöntemidir. Bankalar tarafından belirlenmiş bir krediye ait olan kod ve gerekli bilgiler, özel bir numaraya SMS yoluyla iletilir ve başvuru sağlanmış olur. Bu yöntemde istenilen maddelerin ve numaranın kontrolünün sağlanması önemli bir detaydır. SMS ile kredi başvurusu yaparken sizden çok fazla bilgi istemezler. Dikkatli yapıldığı sürece en kolay kredi çekme yollarından birisidir.

Mobil Bankacılık İle Kredi Başvurusu

Esnafa İhtiyaç Kredisi Gelişen teknolojiye bankaların da uyum sağlaması ile bankacılık işlemleri de oldukça kolaylaştı. Kullanılan cep telefonları ve tabletlere indirilebilen banka uygulamaları sayesinde zorlanmadan kredi başvurusunda bulunulabilir. Aynı zamanda kredi işlemlerinizde alakalı her adımı bu uygulamalardan takip edebilirsiniz.

İnternet Bankacılığı İle Kredi Başvurusu

Esnafa İhtiyaç Kredisi Mobil bankacılık üzerinden yapılan işlemlerin hepsini bankaların internet adreslerinden de yapılması mümkündür. Girdiğiniz web sitesinin güvenli olup olmadığını kontrol ettikten sonra gerekli bilgileri göndererek kredi başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Banka Şubelerinden Kredi Başvurusu

Esnafa İhtiyaç Kredisi Kredi başvurusunda bulunmanın en uzun ama en güvenli yoludur banka şubelerine gitmek. Uzun olmasının sebebi sadece banka şubesine gitmek değil, size en uygun krediyi bulmak için bankalar arasında bir gezinti yapmanız gerekmesidir. İstediğiniz krediyi seçip bankaya gitmeniz halinde bir müşteri temsilcisi yardımıyla kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra aynı şekilde bankaya giderek sizden istenen belgeleri teslim edebilirsiniz.

Karşılaştırma Siteleri ile Kredi Başvurusu

Esnafa İhtiyaç Kredisi Güvenilir bir siteden yapıldığı sürece kredi başvurusunda bulunmanın en kolay yoludur. Diğer adımların aksine kredi karşılaştırma sitelerinde bütün bankaların kredi bilgileri bulunur ve sizin için en uygun kredinin seçilmesi açısından bu madde oldukça önemlidir. Karşılaştırma siteleri ile bankaların kredi bilgilerine ulaşabilir, ödeme konusunda oldukça rahatlık yaşayacağınız krediyi seçip başvuruda bulunabilirsiniz.

Kredi Karşılaştırma

Esnafa İhtiyaç Kredisi Kredi karşılaştırma yapmak ve başvuruda bulunmak için en uygun seçenek olan Uzmanlar Kredi, yıllardan beri edindiği tecrübeyi ücretsiz olarak size sunuyor. Finans sektöründeki uzman kişiler ile oluşturulmuş kredi danışmanlık ekibi ile kredi başvurunuzda ve sonrasında size destek olup, uygulayacağınız adımların kolaylaşmasını sağlayacaktır. Kredi çekmenizin önünde bulunabilecek engelleri aşmanızda, kredi çektikten sonra yapacağınız ödemelerin ayarlanmasında en kolay ve doğru yolu sizin için seçecek olan Uzmanlar Kredi ile çalışmanın sağladığı rahatlığı başka bir yerde bulamazsınız. Paylaşacağınız bilgilerin güvenle saklanması için tercihinizi bizden yana kullanın.

Uzmanlar Kredi Borçsuz Günler Diler.

Yorum Yap

0.0/5