Skip to content Skip to footer

Evimin Üstüne Kredi Çekmek İstiyorum

Evimin Üstüne Kredi Çekmek İstiyorum

Tapu ile kredi çekilir mi? Diğer yazılarımızda evinizi ipotek ettirerek kredi çekmenin daha kolay olacağından bahsetmiştik. Şimdi de evinizin üzerine çekebileceğiniz kredileri anlatacağız.

Kendi Evime Konut Kredisi Çekebilir Miyim?

Evimin Üstüne Kredi Çekmek İstiyorum. Tapusu sizin adınıza olan bir ev için yeniden konut kredisi çekemezsiniz. Konut kredisi çekmek istiyorsanız yerine getirilmesi gereken şartlardan birisi de yeni bir ev satın almanızdır. Yani zaten sahip olduğunuz ev için kredi çekmeniz imkansız.
Böyle bir soru sorulmasının nedeni genellikle acil kredi çekme ihtiyacı oluyor. Bankaların sunduğu imkanlardan birisi de teminatlı kredilerdir. İhtiyacınız olan bir kredi ise bunun için konut kredisi almak yerine evinizi teminat göstererek ihtiyaç kredisi alabilirsiniz. Alacağınız bu kredi konut kredisi değil, ipotekli kredi olacaktır. Fakat kredi çekmek için illa ki evinizi teminat olarak göstermek zorunda değilsiniz. Gerekli şartları sağladığınız sürece kredi çekmek için ekstra şart aranmayacaktır.

Yakın Akrabamın Evini Alırken Kredi Çekebilir Miyim?

Bu sorunun da cevabı ne yazık ki “hayır”. Bankalar bu tarz satışlarda da kredi vermemektedir. Evimin Üstüne Kredi Çekmek İstiyorum. Bunun başlıca sebebi oluşabilecek usulsüzlüklere engel olmaktır. Akrabalar arasında olan konut satışında kredi verilmemesinin nedenleri;
Konut kredisinde vergi alınmaz. Bu yolla vergi kaybı önlenir.
Bankanın zarar görme riskinin azaltılması.
Sahte olabilecek ya da anlaşmalı satışları engellemek.
Sahte satıştan doğabilecek ödeme problemlerini engellemek.

Nasıl İpotekli Kredi Çekebilirim?

Kişilerin finansal ihtiyaçlarınızı hemen karşılamak için başvurduğu ilk yer bankalar olmaktadır. Bu sebeple bankalar ihtiyaçlarınızı acil karşılamak için kredi paketleri hazırlamaktadırlar. Ev almanız için konut kredisi, araç almak için taşıt kredisi, bireysel ihtiyaçlarınız için de ihtiyaç kredisi bulunmaktadır.
Bu tarz kredilerden yararlanmak için bankaların şartlarını karşılayabilmeniz gerekmektedir. Yüksek miktarlardaki krediler için bazen bu şartlar da yeterli gelemeyebilir. Banka sizden ek gelir belgesi, kefil ya da ipotek göstermenizi talep edebilir.
Sahip olduğunuz taşınır ya da taşınmazların ipotek ettirilmesi ile yüksek miktarlardaki kredileri almanız kolaylaşacaktır. Gerekli evraklar ile başvuru yaptıktan sonra banka tarafından inceleme başlatılacaktır.

İpotekli Kredi Ayrıntıları

Bu inceleme olumlu bir şekilde sonuçlanırsa, malınız ipotekli olacaktır. Bu noktada borç hesaplamalarınızı iyi yapmanızı öneririz çünkü ödeme konusunda bir sıkıntı yaşarsanız banka ipotekli malınıza el koyacaktır.
İnceleme aşamasından bahsetmemiz gerekirse; evin değerlendirilmesi için banka tarafından bir eksper görevlendirilir. Bu eksper eve gelir ve değerinin ne kadar olduğuna dair bir inceleme yapar. Bu işlem sonrasında kredi evin değerinin %50’si ya da %80’i kadar olabilmektedir. Bu bankadan bankaya değişebilmektedir.

İpotekli Kredi Başvuru Şartları Nelerdir?

Düzenli bir gelir: Bankaların genellikle ilk şartı düzenli gelir beyanında bulunmaktır. Kredi çekebilmek için en az 6 aydır sigortalı bir işte çalışmanız istenecektir. Emekli iseniz maaşınızın 22 katına kadar kredi çeke bilmektesiniz. Ev hanımı iseniz ve üzerinize bir gayrimenkul var ise konut teminatlı kredilerden yararlanabilirsiniz. Kira alıyorsanız bunu belgelendirerek alacağınız kredi limitini artırabilirsiniz.
Kredi notunuz: Bankalar, kredi talebinde bulunmanız halinde sizinle ilgili araştırma başlatacaktır. Bu durumda diğer bankalardan da bilgi edinebilirler. Kredi notu belli bir puanın altında olan kişilerin kredi çekmeleri biraz zorlaşacaktır. Borçlarınızı sorgulayacaklar ve kredi notunuza bakacaklardır. Hiçbir banka kendilerine zarar verecek potansiyeldeki müşterileri kabul etmez. Bu yüzden kredi notunuz düşükse bunu yükseltmeye çalışmalısınız. Kredi notunuzun yükselmesi için;
Bütün borçlarınızı kapatın.

Bütün Borçları Kapatın

Borçlarınızı kapatmak ve hiçbir bankaya borcunuzun kalmaması kredi notunuzun yükselmesine yardımcı olacaktır.
Borçlarınızı ödedikten sonra düşük limitli bir kredi alabilirsiniz. Böylece aylık ödemeleriniz az olacak ve düzenli ödeme yapmanız kredi notunuzda iyileşmeye gidecektir. Burada kredi kartınızın aylık ödemesini asgari olarak değil tamamen ödemeniz gerekecektir.
Borçlarınızı yapılandırın. Birden ödeyemeyeceğiniz borçlarınızı bir bankaya transfer ederek ödeme kolaylığı yakalayabilirsiniz. Borçlarınızdan kurtulduğunuzda kredi notunuz yükselecektir.

Teminatınız

Kredi çekerken teminat olarak göstereceğiniz ev, size ya da yakınlarınıza ait olmalıdır. Eğer ev sizinse ve evliyseniz eşinizden de rızasına dair bir belge istenecektir. İpotek gösterilecek evde icra takibi var ise konutunuz teminat olarak kabul edilmeyecektir.
Mesken: Teminat olarak göstereceğiniz konutunuzun tapuda mesken olarak kayıtlı olması şartı aranacaktır. Bu sebeple iş yeri ya da depo gibi taşınmazlar ticari statüde kalacağı için ihtiyaç kredisi kapsamında değerlendirilemeyecektir.

Kredi Borcu Devam Eden Evin Yeni Konut Kredisiyle Alınması Mümkün Mü?

Evimin Üstüne Kredi Çekmek İstiyorum. Kredi borcu bulunan konutun satılması, alıcısının da konut kredisi kullanarak alması aslında olabilir. Tapu ile kredi çekilir mi? Bu durumda bankalar arasında bir yazışma işlemi ile satış başlatılabiliyor. Normalde biraz uzun sürse de satıcının borcunun bulunduğu ve alıcının kredi çektiği banka aynı ise bu işlem daha kısa sürebiliyor. Sürecin işleyişi şu şekildedir:
Evi teminat olarak gösterirken yapılan işlem gibi eve bir eksper gönderilir ve bu eksper tarafından evin hangi bankaya ipotekli olduğu belirleniyor. Alıcının banka şubesi, satıcının banka şubesinden kredi borcunun kapatılacağı ve ipoteğin kaldırılma yazısının verilmesi ve şu anki kredinin kapama tutarının yazdığı bir evrak talep ediyor. Satıcının şubesi, istenilenleri gönderdiğinde tapuda işlem yapılıyor ve konut satılıyor.

Konut Kredisi İpotek İşlemleri

Evimin Üstüne Kredi Çekmek İstiyorum. Bu sayede alıcının bankası konut üzerine ikinci derece ipoteği koyuyor. Tapu tarafından satış onaylandığından alıcının bankası kredi işlemlerini başlatıyor. Kredinin bir kısmı, satıcının borcunun kapatılması için banka şubesine gönderiliyor, kalan kısmı da krediyi kullanan kişiye (alıcıya) veriliyor. Satıcının kredisi kapandığında ipotek kaldırma yazısı alınıyor. İpotek kaldırma yazısı bankaya teslim ediliyor ve alıcının bankasının ipoteği birinci derece oluyor.

Kredi Borcu Devam Eden Evin Nakit Olarak Alınması Mümkün Mü?

Daire tapusu üzerine kredi çekilir mi? “Blokeli çek” yöntemiyle bu işlemi yapmak da mümkün. Bu yöntemin işlenişinde, satıcıya kredi borcunun dışında kalan tutar satıcının bankasına yatırılıyor ve bunun karşılığı olarak blokeli çek alınıyor. Sürecin işleyişi şu şekildedir:
Satıcının borcu bulunan bankadan, güncel kredi borcu, ana para borcu ve erken ödeme cezası (sadece konut kredilerinde vardır) ile toplam kredi kapatma ücreti belirleniyor. (Önceden kredi hesaplama araçları ile de belirleyip fikir sahibi olabilirsiniz.) Kredi kapama ücreti haricinde kalan evin ücretini alıcı bankaya yatırıyor. İşlemlerin hızlandırılması için borcun bulunduğu bankaya yatırılması önerilir, fakat farklı bir bankaya yatırılmasında da sakınca yoktur.

Ev Alırken İpotekli İşlemler

Evimin Üstüne Kredi Çekmek İstiyorum. Evin tutarı bankaya yatırıldığında blokeli çek alınıyor. Bu çek bankaya getirilmediği ya da bloke süresi dolmadığı zamanlarda para çekilemiyor. Tapuda ipotekli şekilde evin satışı tamamlanıyor ve blokeli çek satıcıya teslim ediliyor. Satıcı da bu çeki bankaya götürerek parasını bankadan teslim alıyor. Satıcının borcu bulunan bankaya toplam kapama tutarı yatırılıyor ve tapudaki ipoteğin kaldırılması için yazı talep ediliyor. Bankada alıcı olan kişinin bu işlemleri yapmasına izin verilmiyorsa satıcının da gelmesi gerekiyor.

Tapu ile kredi çekilir mi?

İpotekle alakalı yazı alındıktan sonra konut üzerindeki ipotek kaldırılıyor ve satış işlemi tam anlamıyla tamamlanmış oluyor.
Satıcı ile alıcı arasında güven sağlanmışsa blokeli çek kullanmak zorunlu sayılmayabiliyor.
Fakat tam güvenemediğiniz birisi ile bu işlemleri tamamlamak zorundaysanız bu yöntemi kullanmanızı tavsiye ederiz.

ihtiyaç kredisi, kredi danışmanlık Faiz Nedir? Faiz Oranı Nedir?, Kredi faizi, Mevduat faizi, Tahvil faizleri ve Bono, acil kredi

Uzmanlar Kredi Borçsuz Günler Diler.

Yorum Yap

0.0/5