Skip to content Skip to footer

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi 2019-20

Birçok kişi kredi alma işleminin nasıl çalıştığını anladığını ve buna göre bankalardan kredi almak için başvuruda bulunduğunu düşünüyor. Oysaki bankalardan kredi alma işlemi bu kadar basit bir işlem değildir.  Bireyleri mali durumlarında önlenemeyen hatalar yapma riskine sokabilir. Birçok insan kredinin nasıl çalıştığını, kredi puanlarının nasıl hesaplandığını ve zaman içinde nasıl değişebileceğini yanlış anlıyor.

1. Kredi Alırken Karşınıza Çıkan Sorunlar

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Kredi sorunlarından en çok etkilenen bireylerden bazıları da genç insanlardır. Özellikle çok fazla kredi kartı için çok hızlı başvuruda bulunan, binlerce liralık borcu biriktiren ve geri ödemesi mümkün olmayan insanlar borç batağına saplanabilir. Birçok kredi kartının kendilerine ekli yüksek faiz oranları olduğundan, borçların kontrolden çıkması maalesef kolaydır. O yüzden kredi almayı iyi anlamak, ardından kredi alınması halinde yapılması gereken borç yönetimini iyi yapabilmek, ödemeleri zamanında yapmak çok önemlidir. İhtiyaç kredisi başvuru rehberi olarak hazırladığımız makalemizde, bankaların bireysel kredi ayrıntıları, nasıl başvurulacağı, bankaların kredi faiz oranları 2019 gibi tüm bu ayrıntıları makalemiz içinde bulabilirsiniz.

Kredi Almadan Önce Yapılması Gerekenler

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Bireysel kredi almaya karar verdiniz. Önceliğiniz kredi almayı neden ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerekir. Net cevabı elde ettikten sonra sormanız gereken ikinci ana soru da kredi almak için doğru zamanda mıyız? İşte bu soru için tüm bankaların kredi faizlerini, kampanyalarını ve dosya ücretleri, sigorta bedelleri incelemek, karşılaştırmak gerekirse bankaların müşteri temsilcileri ile iletişime geçmek gerekir.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Bundan sadece 15-20 yıl önce kredi başvuruları sadece banka şubelerinden yapılıyorken şimdi birden fazla alternatifle kolaylıkla sonuçlanmaktadır. Saatlerce şubelerde sıra beklemek yerine oturduğumuz yerden artık başvurumuzu dakikalar içerisinde hızlıca tamamlanabiliyor.

Şubeye gitmeden kredi başvurusu yapılabilecek kanallar şunlardır:

  • Banka Web Sayfaları
  • Karşılaştırma Siteleri
  • Mobil İnternet Bankacılığı
  • Bankaların Müşteri Hizmetleri
  • Kısa Mesaj Kanalı (SMS)
  • ATM’ler

Online/İnternet Üzerinden Kredi Başvurusu

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Teknoloji ile oturduğunuz yerden bankalara ister tüketici kredisi, ister taşıt kredisi, isterseniz konut kredisi başvurularınızı ister cep telefonunuzdan isterseniz bilgisayarınızdan kolaylıkla yapabilirsiniz Bu aşamada yapacağınız kredi başvurularını da iki farklı yöntem ile gerçekleştirmeniz mümkün.

  • Kredi Karşılaştırma Siteleri

Online başvuru yapmanın bir tekniği de karşılaştırmalı sitelerden destek almaktır. Her bankanın güncel faiz oranlarına ve kredi kampanyalarını listeleme yöntemiyle bir arada görme imkanı tanır. Ücretsiz bir hizmettir. Tüm bankaları şube şube dolaşmak yerine güvenilir karşılaştırmalı siteler üzerinden takip etmek önemlidir. Karşılaştırmalı sitelerden kredileri takipte olmak size birçok avantaj sağlayacaktır.

  • Bankaların İnternet Siteleri

Krediye başvurmak istediğinizde bir diğer yöntemde bankaların internet sayfalarından geçer. Kıyaslama yapma şansına sahip olamasanız da kredi talebinizi, başvuru yapılmak istenen bankanın resmi internet sitesi üzerinden de yapılabilir.  Yazımızı okuyarak 2020 yılında en uygun kredilerle ilgili bilgi alabilirsiniz.

Telefon Bankacılığı Kredi Başvurusu

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Müşterisi olduğunuz ya da olmasanız bile kredi başvurunuzu yapabileceğiniz bir başka yöntemde telefon bankacılığıdır. Her bankanın müşteri hizmetleri üzerinden kolaylıkla kredi şartlarını öğrenebilir, başvurunuzu yapabilirsiniz.

 

Kısa Mesaj/ SMS Yoluyla Kredi Başvurusu

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Faturasını ödediğiniz ya da kontörlü olarak kullandığınız hattın size ait olduğu cep telefonu numarasından bankaların kredi servislerine başvurmak mümkün. Bankaların bu yöntemde önceliği kredi kullanmak isteyen kişinin TC kimlik numarası, belgelenebilen geliri ve istediği kredi miktarı aralarında boşluk bırakarak göndermesini ister. Kredi notu değerlendirilmesi yapılan talebe ön onay ya da red cevabı verilerek işlem sonlandırılır. Bankalar, ön onay verilen kredi için şubeye davet eder.

Mobil Uygulamalar Üzerinden Kredi Başvurusu

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Bankalar mobil uygulama sistemlerini çok hızlı bir şekilde devreye soktu. Bu da tüm bankaları oldukça hızlı bir şekilde kredi sonuçlandırma, müşteri memnuniyeti yükseltme açısından büyük bir ivme kazandırmıştır. İsterseniz kredi karşılaştırma sitelerinden olsun ister mobil bankacılık işleminden olsun başvurularınız kısa bir süre içinde sonuçlandırılmaktadır.

ATM Üzerinden Kredi Başvurusu

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi ATM’ler artık ister müşterisi olun ister müşterisi olmayın bankalara kredi başvurusu yapmak, para göndermek/almak gibi birçok işlemi gerçekleştirebileceğiniz bilgisayar kiosklarıdır. Bu kiosklar tercih ettiğiniz bankanın olmasına dikkat ederek birkaç gerekli bilginin doldurulması sayesinde tüketici kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

Uygun İhtiyaç Kredisi Hesaplama

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Kredi kullanmak isteyenler için örnek olması açısından 10.000 TL bir kredinin 60 Ay Vadede En Uygun İhtiyaç Kredisi faiz oranları aşağıda belirtilmiştir. İnternet siteleri üzerinden ayrıntılı ödeme planlarına ulaşma şansına sahip olabilirsiniz.

Vakıfbank İhtiyaç Kredisi

Toplam Maliyet: 18.451,24 TL

Faiz Oranı: %1.89

Aylık Taksit:306.65 TL.

Vakıfbank ihtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi

Toplam Maliyet: 18.503 TL.

Faiz Oranı: % 1.90

Aylık Taksit: 307,51 TL.

Ziraat bankası ihtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

ING Bank İhtiyaç Kredisi

Toplam Maliyet:  18.710 TL

Faiz Oranı: %1,94

Aylık Taksit: 311 TL

ING bank ihtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

CEPTETEB İhtiyaç Kredisi

Toplam Maliyet: 19.236 TL

Faiz Oranı: %2,05

Aylık Taksit: 321 TL

Cepteteb ihtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Burgan Bank İhtiyaç Kredisi

Toplam Maliyet: 20.306 TL

Faiz Oranı: %2,25

Aylık Taksit: 338 TL

Burgan bank ihtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

İş Bankası İhtiyaç Kredisi

Toplam Maliyet: 20.629,90 TL

Faiz Oranı: % 2.30

Aylık Taksit: 342.96 TL.

İş Bankası ihtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Akbank İhtiyaç Kredisi

Toplam Maliyet:  20.793,65 TL

Faiz Oranı: % 2.33

Aylık Taksit: 345.69 TL.

Akbank ihtiyaç kredisi hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

Bankaların İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Türkiye’de yer alan tüm bankalar farklı farklı faiz oranları uygulamaktadır. Çoğu bankalar, kredi faizlerini belirledikten sonra çeşitli kampanyalar ile müşteri memnuniyeti oluşturmayı amaçlamaktadır.

Uygun İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları 2019

Bankalarİhtiyaç Kredisi Faiz Oranları
Ziraat Bankası% 1,90
ICBC Türkiye% 1,93
Ziraat Katılım% 2,10
İş Bankası% 2,30
ING Bankası% 1,99
Halkbank% 2,15
Şeker Finans% 3,20
Vakıfbank% 1,89
Kuveyt Türk% 1,99

 

İhtiyaç Kredisi Başvurum Neden Onaylanmadı? Kredi alamıyorum

Ortalama olarak bankaların kredi notu değerlendirmeleri aşağıda yer alan tablodaki gibidir. SMS ile kredi başvuruları da bu tabloya benzer bir yapıda değerlendirilir. Örneğin, “Yüksek Riskli” seviyede yer alınmadığı sürece otomatik olarak ön onay gelir.

En Riskli               Orta Riskli                           Az Riskli               İyi                                                          Çok İyi

1-699                     700-1099                              1100-1499            1500-1699                                            1700-1900

Sms İhtiyaç Kredisi Başvurusu

Ancak sms ile yapılan başvurularda ön onay gelmesi kredinin kesin çıkacağı anlamına gelmediği bilinmelidir. Ön onay alan müşterinin kredi onayı alabilmesi için evrakları ile birlikte banka şubesine giderek tahsis kontrolünden geçmesi ve gerekli diğer kontrollerin olumlu olarak tamamlanması gerekir.

 İhtiyaç Kredisini Başka Bankaya Taşıma

İhtiyaç kredinizin faiz oranları dolayısıyla bir başka bankaya taşımak istediğinizde ya da bankalardaki dağınık kredi kullanımlarınızı tek çatı altında kullanmaya karar verdiğinizde en uygun tüketici kredisi çözümleri için uzmanlarkredi.com ekibi size yol haritası çizmek üzere sizi bekliyor olacak.

İhtiyaç Kredisi Gecikirse Ne Olur?

İhtiyaç Kredisi ödemelerinizde gecikme yaşamanız öncelikle sizin kredi notunuzun düşmesine ve bir sonraki kredi limitlerinizin düşmesine neden olacaktır. O yüzden düzenli ödemeler yapmak kredi notunuzu yükseltmek adına çok önemlidir.

Size Özel İhtiyaç Kredisi

Birçok banka kendi müşterilerine başta olmak üzere, size özel ihtiyaç kredisi faiz oranları sunarlar. Bu çalışmalar genellikle düzenli ödemelerini yapan kredi notu yüksek olan müşterileri için yapılan çalışmalardır. Bu çalışmaları dönemsel olarak yaptıkları için genellikle takip etmek ve banka ile iletişimde olmak önemlidir.

Uzmanlarkredi.com danışmanlığı ile uygun ihtiyaç kredisi kolaylıkla ulaşabilir ve borç yönetiminizi yapabilirsiniz. Bir telefon, bir tık uzağınızdayız. Arayın, ulaşın, kredinize kısa sürede ulaşın…

Özel İhtiyaç Kredisi

Özetle;

Tüketiciler günümüzde kredi için taleplerini farklı başvuru kanalları kullanarak banka ya da finans kuruluşlarına hızlıca iletebilirler.

Başvurularımızı güvenli bir şekilde iletmeden önce mutlaka kendimiz için en doğru ürünü seçtiğimize emin olmamız gerekir. En doğru ürün; en düşük faiz oranına sahip ürün değildir. En doğru ürün; toplam maliyeti en düşük olan üründür.

Borçlarınızı Tek Bir Kredide Birleştirmek İçin İzlenecek Adımlar

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Toplam borç tutarınızı belirleyin.

Aylık sıkıntı çekmeden ödeyebileceğiniz kredi tutarını hesaplayın.

Bankaya gösterebileceğiniz ipotek veya kefiliniz olup olmadığını değerlendirin.

Size en uygun şartlarla ve oranlar ile kredi verebilecek bankaların araştırın.

Kredi notunuz düşük ise kolay onay veren bankalara öncelik verin.

Borçlarınız düşük tutarlı ise taksitli nakit avans çekmeyi değerlendirin.

Toplam Borç Tutarınızı Belirleyin

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Öncelikli olarak toplam borç tutarınızı hesaplamanız lazım. Borç tutarınızı hesaplarken mevcut banka borçları yanında taksitli alışverişleriniz ile kredi kartı borçlarınızı da dâhil etmelisiniz.

İhtiyaç Kredisi Başvuru Rehberi Eğer mümkünse, yeni çektiğiniz kredinin tüm borçlarınızı birleştirecek tutarda bir kredi olmasına dikkat edin. Çünkü kredi taksitlerinin ödenmemesi veya gecikmesinin nedenlerinin başında taksitlerin üst üste gelip bütçeyi zorlaması geliyor. Ayrıca kredi kullanılmasından dolayı kredi notu düştüğü için geliriniz yeterli olsa dahi bankadan kredi borcunuzu belirli bir süre düzenli ödemediğiniz takdirde ikinci krediyi alamayabilirsiniz. Kredi notunuz ise aşağıdaki yüzdelere göre oluşturuluyor: 

Kredi Başvurusu

Kredi Ödeme Düzeni

%35

Mevcut Kredi Borç Durumu

%35

Yeni Alınan Kredi

%11

Kredi Kullanma Yoğunluğu

%10

Diğer Faktörler

%9

Hemen kredi başvurusu yapın hayallerinizi ertelemeyin.

12 Comments

  • Samet
    Posted 14/07/2019 at 11:52

    İhtiyac kredisi almak icin ne yapmaliyim agustosa lazim

    • Post Author
      Uzmanlar Kredi
      Posted 17/07/2019 at 12:57

      Merhaba Samet Bey;
      Ana sayfada Başvuru formu bulunmaktadır.
      Başvurunuzu gönderin Uzmanlarımız yardımcı olsunlar.
      Teşekkürler.

  • burcu metin
    Posted 16/07/2019 at 08:24

    adım burcu ihtiyaç kredisi ya da bireysel kredi adı her neyse en uygun şekilde nasıl yararlanabilirim aylardır araştırıyorum yazınız için tşk

    • Post Author
      Uzmanlar Kredi
      Posted 17/07/2019 at 12:54

      Merhaba Burcu Hanım;
      İltifatınız için teşekkürler.
      Başvuru ekranından formunuzu gönderebilirsiniz.
      Uzmanlarımız En kısa sürede geri dönüşünüzü sağlayacaktır.
      Borçsuz Günler Dileriz.

  • Şendoğan
    Posted 29/07/2019 at 23:23

    Merhaba, ismim Şendoğan bankalar kredi vermiyor borçlarımı tekbir yerde toplamak istiyorum yardımınıza ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

    • Post Author
      Uzmanlar Kredi
      Posted 01/08/2019 at 00:49

      Merhaba Şendoğan Bey;
      Sitemizin ana sayfasında başvuru formu bulunmaktadır.
      Teşekkürler.

  • Hülya suloglu
    Posted 14/08/2019 at 11:35

    Sonucu ne zaman alabilirim

    • Uzmanlar Kredi Danışmanlık Hizmeti
      Posted 08/10/2019 at 08:36

      Merhabalar Hülya hanım, kredi başvurusu yaptıktan sonra en hızlı şekilde size dönüş yapmaktayız.

  • umit
    Posted 16/08/2019 at 11:55

    araba almak istiyorum ihtiyaç kredisi taşıt kredisi hangisini önerirsiniz?

    • Uzmanlar Kredi Danışmanlık Hizmeti
      Posted 08/10/2019 at 08:31

      Merhabalar Ümit bey, ihtiyaç kredisi ya da taşıt kredisi farketmez kredi başvurusu yapabilirsiniz. Bunun için kredi başvuru formumuzu doldurup gönderebilirsiniz. Size en uygun krediyi araştırıp sunarız.

  • mesut gülecen
    Posted 28/08/2019 at 08:40

    internette çok fazla dolandırıcı var siz buna inat her şeyi detaylı olarak yazarak güven aşılıyorsunuz bu ihtiyaç kredisi olur borç kapatma kredisi olur ya da başka bir kredi başvurusu olur gerçekten bravo alkış

    • Post Author
      Uzmanlar Kredi
      Posted 29/08/2019 at 10:12

      Teşekkür ederiz Mesut Bey.
      Bizi takip ettiğiniz ve güzel yorumunuz için.

Yorum Yap

0.0/5